MPI MDP

Terapijski Klasa: dijagnostičko sredstvo, radiološki Imaging

Koristi za MPI MDP

Tehnecij Tc 99m medronate injekcija je radiološki. Radiofarmaceutika su radioaktivni agensi, koji se mogu koristiti za pronaći i liječenje određenih bolesti ili da se proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Tehnecij Tc 99m medronate ubrizgavanje se koristi kako bi vaš liječnik vidi sliku kostiju kako bi se u dijagnosticiranju problema kostiju.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tehnecij Tc 99m medronate injekciju u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke tehnecij Tc 99m medronate injekcije u gerijatrijskih bolesnika. Međutim, kvaliteta slike skeniranog kostiju može utjecati starosti.

Prije Korištenje MPI MDP

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tehnecij TC 99m medronate. To ne može biti specifična za MPI MDP. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena prije nego što su skeniranje kostiju.

Trebat će vam za mokrenjem odmah i što je češće moguće za 4 do 6 sati nakon primitka ovog lijeka. Pijte puno tekućine prije i nakon primitka ovog lijeka, tako da će proći više urina.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Dok koristite ovaj lijek, možete biti izloženi zračenju. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da koristite ovaj lijek. Rezultati nekih testova (na primjer, snimanje mozga ili skenirati) može utjecati na ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilno korištenje TEHNECIJUMA tc 99m medronate

Mjere opreza Dok putem MPI MDP

MPI MDP nuspojave