multiplog mijeloma suočavanje i podrška

Dijagnoza raka može biti šokantan i poražavajući. S vremenom ćete pronaći načine kako se nositi sa stresom i nesigurnosti žive s rakom. Dok ne pronađete ono što je najbolje za vas, razmislite pokušava

Saznajte dovoljno da donose odluke o svojoj skrbi. Saznajte dovoljno o multipli mijelom, tako da mogu sudjelovati u donošenju odluka o liječenju i skrbi. Pitajte svog liječnika o mogućnostima liječenja i njihove nuspojave.

Vi svibanj pronaći dodatnu pomoć prikupljanje informacija putem lokalnog knjižnici i na internetu. Počnite s Nacionalnog instituta za rak i Međunarodnog mijelom Foundation.

Održavanje snažnu potporu sustavu. Nakon što je snažan sustav za podršku može pomoći da se nosi s problemima i strahovima koji se mogu javiti. Vaši prijatelji i obitelj mogu biti spremni ponuditi podršku.

Također možete naći tu podršku od formalne grupe za podršku ili druge suočavanja s rakom mogu biti od pomoći. Prijatelji koje susrećete u grupe podrške može biti spremni podijeliti praktične savjete za suočavanje s rakom i liječenju raka. Support grupe su također dostupni na internetu.