muški testovi neplodnosti i dijagnoza

Mnogi neplodni parovi imaju više od jednog uzroka neplodnosti, tako da je vjerojatnije da će obojica morati vidjeti liječnika. To bi moglo potrajati nekoliko testova kako bi se utvrdilo uzrok neplodnosti. U nekim slučajevima uzrok nije identificiran.

Neplodnost testovi mogu biti skupi i ne može biti pokrivena osiguranjem – saznati što vaš medicinski Plan pokriva ispred vremena.

Dijagnosticiranje muške probleme neplodnosti obično uključuje

Spermiogram. Možete omogućiti sjemenom uzorku od masturbira i ejakulacije u posebnoj posudi na liječničkoj ordinaciji ili pomoću posebnog kondom za prikupljanje sjemena za vrijeme spolnog odnosa.

Vaši sjeme se zatim šalje u laboratorij za mjerenje broja spermija sadašnjosti i gledati za bilo abnormalnosti u obliku (morfologije) i pokreta (pokretljivost) spermija. Laboratorij će također provjeriti svoje sjeme za znakove problema kao što su infekcije.

Često broj spermija znatno varirati od jednog uzorka na drugi. U većini slučajeva, nekoliko sjemena testovi analize su učinili tijekom vremena kako bi se osiguralo točne rezultate. Ako vaš Analiza sperme je normalno, vaš liječnik će vjerojatno preporučiti temeljito testiranje svog ženskog partnera prije izvođenja bilo više muške neplodnosti testova.

Vaš liječnik može preporučiti dodatne pretrage kako bi se identificirali uzrok vašeg neplodnosti. To može uključivati

Testisa biopsija. Ovaj test uključuje uzimanjem uzoraka iz testisa s iglom. Ako su rezultati testisa biopsije pokazuju da je proizvodnja sperme je normalno vaš problem je vjerojatno uzrokovano začepljenje ili neki drugi problem s prijevozom sperme.

Međutim, ovaj test se obično ne upotrebljava za dijagnosticiranje uzroka neplodnosti.