mutamycin

supresija koštane srži, a osobito trombocitopenija i leukopenija, što može doprinijeti neodoljiv infekcije u već ugrožena pacijenta, je najčešća i najteža od svih toksičnih učinaka mitomicin injekcije. Hemolitički uremijske sindrom (HUS) zabilježene su u bolesnika koji su primali sistemsku mitomicin. Sindrom se može pojaviti u bilo koje vrijeme tijekom terapije mitomicin, ali u većini slučajeva se javljaju pri dozama većim od ili jednak 60 mg. Transfuziju proizvod može pogoršati simptome povezane s ovim sindromom.

Koristi za Mutamycin

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Mitomicin ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništena. Budući da je rast normalnih stanica tijela također mogu biti pogođeni mitomicin, drugi efekti će se pojaviti. Neki od njih mogu biti ozbiljna i treba javiti svom liječniku. Ostali učinci, kao što su gubitak kose, ne može biti ozbiljan, ali može izazvati zabrinutost. Neki učinci se ne može dogoditi za nekoliko mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini.

Prije nego što započnete liječenje mitomicin, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobru ovaj lijek će raditi kao i rizicima korištenja.

Mitomicin treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje mitomicin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, no ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Prije Korištenje Mutamycin

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje mitomicin u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Mitomicin se obično daje zajedno s nekim drugim lijekovima. Ako koristite kombinaciju lijekova, važno je da ste primili svaki u svoje vrijeme. Ako uzimate neki od ovih lijekova na usta, pitajte svog liječnika stručnjaka koji će vam pomoći planirati način da zapamtite da ih se u pravo vrijeme.

Ovaj lijek često uzrokuje mučninu, povraćanje i gubitak apetita. Međutim, vrlo je važno da i dalje primati lijek, čak i ako se početi osjećati loše. Pitajte svog zdravstvenog radnika za načinima da se smanje te učinke.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Dok se liječite s mitomicin, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Mitomicin može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Osim toga, druge osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebali uzimati oralni polio cjepivo, jer postoji mogućnost da bi mogli prenijeti virus dječje paralize na vas. Također, izbjegavajte osobe koje su poduzete u oralnom polio cjepivo. Nemojte se blizu njih, a ne ostati u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Mitomicin može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ako mitomicin slučajno dospije iz vena u koju se ubrizgava, to može oštetiti kožu i uzrokovati ožiljke. U nekih bolesnika, to se može dogoditi tjedana ili čak mjeseci nakon što je taj lijek daje. Recite liječniku ili medicinskoj sestri odmah ako primijetite crvenilo, bol ili oteklina na mjestu uboda ili bilo gdje drugdje na vašoj koži.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Također, zbog načina na koji lijekovi raka djeluje na tijelo, postoji mogućnost da bi mogli uzrokovati druge neželjene učinke koji se ne može dogoditi dok se ne mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini. Ove odgođeni učinci mogu uključivati ​​određene vrste raka. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Pravilna uporaba Mutamycin

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mitomicin ponekad uzrokuje privremeni gubitak kose. Nakon završetka tretmana, normalan rast kose treba vratiti.

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Također, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite bilo što od sljedećeg

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja Mutamycin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Raka mokraćnog mjehura cisplatin, doksorubicin, adriamicin, mitomicin, Platinol, Tecentriq, tiotepa

Raka gušterače fluorouracil, Tarceva, Abraxane, gemcitabin, gemzar, Afinitor, Sutent, erlotinib

Želuca fluorouracil, doksorubicin, adriamicin, mitomicin, Cyramza, ramucirumab, Adrucil

Mutamycin nuspojave

Mutamycin (mitomicin)

 ili se pridružiti grupi podrške Mutamycin za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.