nafcil

Postoji nekoliko različitih vrsta penicilina. Svaki se koristi za liječenje različitih vrsta infekcija. Jedna vrsta penicilina obično ne može se koristiti umjesto drugog. Osim toga, penicilini se koriste u liječenju bakterijskih infekcija u raznim dijelovima tijela. Ponekad se daju s drugim antibakterijskim lijekovima (antibiotici). Neki od penicilina može se koristiti i za druge probleme kao što je određeno od strane liječnika. Međutim, niti jedan od penicilina će raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Koristi za Nafcil

Penicilini su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, penicilini koriste se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Mnogi penicilini su korišteni u djece, au učinkovitih doza, ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Neke prednosti tableta za žvakanje amoksicilina sadrže aspartam, koji se promijenio od strane tijela za fenilalanin, tvar koja je štetna za pacijente s fenilketonurije.

Penicilini su korišteni u starijih osoba, a nisu se pokazalo da uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih osoba nego u mlađih odraslih osoba.

Penicilini nisu ispitivane u trudnica. Međutim, penicilini su naširoko koristi u trudnica i nisu se pokazalo da uzrokuju oštećenja ploda ili druge probleme u studijama na životinjama.

Prije Korištenje Nafcil

Penicilini prelazi u majčino mlijeko. Iako samo male količine mogu proći u majčino mlijeko, alergijske reakcije, proljeva, gljivičnih infekcija i osipa se mogu javiti u njega bebe.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže penicilin. To ne može biti specifična za Nafcil. Molimo pročitajte pažljivo.

Penicilini (osim bakampicilin tableta, amoksicilin, penicilin V, pivampicilin i pivmecillinam) su najbolje uzeti s punom čašom (8 unci) vode na prazan želudac (ili 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka), osim ako nije drugačije režiji svog liječnika ,

Za bolesnika koji su uzimali amoksicilin, penicilin V, pivampicilin i pivmecillinam

Za pacijenata koji su uzimali bakampicilin

Za pacijente koji uzimaju penicilin G usta

Za pacijente koji uzima tekući peroralni oblik za penicilini

Za pacijente koji uzimaju oblik tablete za žvakanje amoksicilina

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako imate “strep” zaraza, trebali uzimati ovaj lijek za najmanje 10 dana. To je posebno važno u “strep” infekcija. Ozbiljni problemi sa srcem mogu razviti kasnije ako je vaša infekcija nije riješen u potpunosti. Isto tako, ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi ili urina. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta, danju i noću. Na primjer, ako ste uzeti četiri doze dnevno, doze treba biti na razmaku oko 6 sati apart. Ako se to ometa vaš san ili drugih dnevnih aktivnosti, ili ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Izvršiti određene vaš zdravstveni djelatnik zna, ako ste na low-natrij (low-sol) prehrani. Neki od ovih lijekova sadrže dovoljno natrija izazvati probleme kod nekih ljudi.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Broj tableta ili teaspoonfuls suspenzije koje unosite ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji uzimate penicilin.

Pravilno korištenje penicilina

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Penicilini mogu izazvati proljev kod nekih pacijenata.

Oralni kontraceptivi (kontracepcijske pilule) koje sadrže estrogen ne može raditi pravilno ako ih dok uzimate ampicilin, amoksicilin, ili penicilin V može doći do neplaniranih trudnoća. Te bi trebao koristiti neki drugi ili dodatne načine kontracepcije dok uzimate bilo koji od ovih penicilina. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Za dijabetičara

Mjere opreza tijekom korištenja Nafcil

Prije imate bilo kakve medicinske testove, reci nadležnom liječniku da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Prestanite uzimati ovaj lijek i dobiti hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih učinaka se javljaju

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Nafcil nuspojave

penicilin V kalij

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Kože ili Soft Tissue Infekcija ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Fusospirochetosis, rova ​​usta penicilin V kalij, Wycillin, prokain penicilin

Gornjih dišnih puteva infekcije amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin, cefaleksin, Bactrim