nascobal

Terapijski Klasa: Nutritive Agent

Koristi za Nascobal

Farmakološka Klasa: Vitamin B (razred)

Cijanokobalamin je oblik umjetan vitamina B12. Ovaj lijek se koristi za sprečavanje ili liječenje nedostatka vitamina B12 koja je uzrokovana sljedećim uvjetima: osobe koje su strogi vegetarijanci, malapsorpcijom vitamina B12 u ileumu, ili nisu pravilno korištena vitamin B12.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Normalne dnevne potrebe vitamina B12 može varirati ovisno o dobi.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke cijanokobalamin obliku spreja za nos u gerijatrijskih bolesnika.

Prije Korištenje Nascobal

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže cijanokobalamin. To ne može biti specifična za Nascobal. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek se koristi samo u nos. Nemojte ga dobiti u oči ili na kožu. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah i nazovite svog liječnika.

Neki pacijenti mogu dozu testa vitamina injekcije B12 prije korištenja Nascobal® sprej za nos. To je provjeriti da li imate alergijsku reakciju na cijanokobalamin.

Pažljivo slijedite liječničke upute o prehrani i oralne vitaminskih dodataka (pilule).

Ako koristite ovaj lijek za liječenje opasan anemija, morat ćete koristiti lijekove za ostatak svog života.

Nemojte piti vruću tekućinu ili pojesti topli obrok barem 1 sat prije ili 1 sat nakon uzimanja ovog lijeka.

Za korištenje sprej za nos

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ovaj lijek treba dati prema utvrđenom rasporedu. Ako propustite dozu ili zaboravite koristiti lijek, nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba cijanokobalamin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno. Krv i drugi laboratorijski testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ne koristite folnu kiselinu umjesto cijanokobalamin za liječenje vaše stanje.

Izbjegavajte piti puno alkohola dulje od 2 tjedna, dok koristite ovaj lijek. To može sniziti krvni razine vitamina B12 i može učiniti vaše stanje moglo pogoršati.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mjere opreza tijekom korištenja Nascobal

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Nascobal nuspojave

Nascobal (cijanokobalamin)

Vitamin B12 Nedostatak cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, hydroxocobalamin, Cyanokit

Opasan anemija cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, Depo-Cobolin

B12 Nutritivni nedostatak cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, Eligen B12

Schilling Test cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, hydroxocobalamin, Cyanokit

 ili se priključiti Nascobal grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.