nebupent

Terapijski Klasa: protiv protozoa

Koristi za Nebupent

Pentamidin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje pentamidina inhalacije kod djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama. Međutim, pentamidin udisanje preporučuje se u djece od 5 godina i stariji koji ne mogu tolerirati druge lijekove.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje pentamidina inhalacije kod starijih osoba sa uporabu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prije Korištenje Nebupent

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Da bi spriječili razvoj ili povratak pncumocystis upale pluća, morate primiti pentamidin udisanje na redovnoj osnovi, čak i ako se osjećate dobro.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste i vi putem obrasca za inhaliranje bronhodilatatora (lijek koji se koristi kako bi se osloboditi problema s disanjem), koristite pentamidin udisanje najmanje 5 do 10 minuta nakon bronhodilatatora, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To će pomoći da se smanji mogućnost nuspojava. Ne koristite bronhodilatator ili bilo koje druge osim pentamidina u raspršivaču medicine.

Gorko ili metalni okus mogu se pojaviti tijekom korištenja ovog lijeka. Sisa na tvrdom bombona nakon svakog tretmana može pomoći smanjiti ovaj problem.

Pušenje može povećati šanse za kašalj i otežano disanje tijekom pentamidin inhalacijsku terapiju.

U rijetkim slučajevima, Pneumocystis infekcije su se dogodile u dijelovima tijela izvan pluća kod pacijenata koji su primali pentamidin inhalacijsku terapiju. Trebali bi razgovarati o tom mogući problem sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Pravilna uporaba Nebupent

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Pneumocystis Upala pluća klindamicin, Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim, Bactrim DS, Cleocin

Pneumocystis Upala pluća Profilaksa Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim, Bactrim DS, Septra, leukovorin, dapson

tripanosomijaze pentamidin

Lajšmanijazu amfotericin b, Amphocin, AmBisom, pentamidin, Fungizona

Mjere opreza tijekom korištenja Nebupent

Nebupent nuspojave

Nebupent (pentamidin)