nelarabina (intravenski) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste trudni ili dojite prije nego što primaju ovaj lijek. Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Nelarabina može uzrokovati ozbiljne živčani problemi u sustavu. To može biti više vjerojatno u bolesnika koji su imali liječenje raka ili radioterapiju u glavu ili leđa u prošlosti. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako bilo koji od ovih simptoma s ovim lijekom: ukočenost i bockanje u rukama, prstima, nogama ili nožnim prstima, ekstremni pospanost, konvulzije, nespretnosti ili nepostojanost dok hoda, ili slabost u rukama, rukama, nogama , ili noge.

Dok se liječite s nelarabina, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Nelarabina može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Osim toga, druge osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebali uzimati oralni polio cjepivo, jer postoji mogućnost da bi mogli prenijeti virus dječje paralize na vas. Također, izbjegavajte osobe koje su poduzete u oralnom polio cjepivo u posljednjih nekoliko mjeseci. Nemojte se blizu njih, a ne ostati u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Nelarabina može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Ako bilo koji od ovih nuspojava, nemojte voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu dok uzimate nelarabina.