nema apetita? kako doći prehranu tijekom liječenja raka

Ako liječenje raka vas ostavlja bez apetita, probajte ove savjete da biste dobili kalorije i hranjive tvari koje su vam potrebne.

Ponekad rak ili liječenje raka može utjecati na apetit.

Iako možda ne osjećate kao jelo, važno je učiniti ono što mogu kako bi održali svoju kalorija, proteina i unos tekućine tijekom liječenja raka. Koristite ove informacije pomoći u planiranju obroka i zalogaje koje će biti više privlačan i pružiti prehrana vam je potrebno da biste dobili bolje.

Imajte na umu da u nekim slučajevima, kao što su uznapredovali rak, jedenje ne smiju utjecati na ishod vaše bolesti ili liječenja. U tim situacijama, pokušavajući slijediti određene prehrambene smjernice, kao što prianjaju na low-natrij ili niske masnoće dijeta, ne može biti praktična.

Ponekad skrbnika ili članova obitelji može nehotice dodati stres guranjem ili pokušavaju prisiliti da jedu određenu hranu. Pitajte svog liječnika kako pažljivo morate slijediti određene prehrambene smjernice.

Držite grickalice pri ruci. Jeste grickalice dostupni, tako da možete jesti kad ste do njega.

Sir, sladoled, konzervirano voće u teškim sirup, sušeno voće, orašasti plodovi, maslac od kikirikija s krekeri, sir s krekeri, muffins, sir i čokoladno mlijeko su primjeri visoko-kaloričnu grickalice koje zahtijevaju malo ili nimalo pripreme.

Nemojte biti previše zabrinut da su neki od tih opcija su visoki kolesterol ili masti. Nakon što ponovo apetit, možete se usredotočiti na nižim opcija kalorijske prigristi.

Tijekom bolesti, liječenja, odnosno oporavka, vaše potrebe za kalorijama i proteina može biti veći nego što je uobičajeno. Sljedeći prijedlozi mogu pomoći povećati broj kalorija koje konzumiramo

Iako neke od tih prijedloga dodati više masnoća i šećera u prehrani, to ne bi trebao biti problem, jer ste samo dodavanjem dodatnih kalorija dok ne mogu dobiti apetit natrag na stazu. Provjerite sa svojim liječnikom ili dijetetičar, ako imate pitanja u vezi mijenja način na koji vi jesti.

Protein je važan za rast, zdravlje i popravak vašeg tijela. Ako ste bili bolesni, možda vam je potreban dodatni protein. Neki prijedlozi uključuju

Ako bolest je napravio Crveno meso – govedina, svinjetina ili janjetina – manje povjerenja u vas, pokušajte sljedeće namirnice, koje su također dobri izvori proteina

Pijenje puno tekućine također je ključ za pomaganje svoje tijelo tijekom liječenja. Pokušajte piti najmanje 64 unci (2 litre) tekućine dnevno, osim ako vam liječnik vam je usmjerena ograničiti unos tekućine.

Pokušajte odabrati pića koja sadrže kalorije. Ako zaslađeni napitci previše slatki, pokušajte začinjena vodu ili voćne sokove razrijeđene s vodom.

Ako vaš gubitak apetita je čuvanje od prehrane i za više od nekoliko dana, možda razmotriti uzimanje multivitaminsko će vam pomoći da dobijete vitamine i minerale koje su vam potrebne.

Provjerite naljepnicu i tražiti multivitamin koji ne vam dati više od 100 posto dnevne vrijednosti svih vitamina i minerala.

Imajte na umu, međutim, da ako ste pili tekućih prehrambenih dodataka, koji će vam dati neke od vitamina i minerala koji su vam potrebni, tako da neće trebati multivitamin.

posjetite svog liječnika