nema apetita? kako doći prehranu tijekom liječenja raka

Povećanje kalorija

Tijekom bolesti, liječenja, odnosno oporavka, vaše potrebe za kalorijama i proteina može biti veći nego što je uobičajeno. Sljedeći prijedlozi mogu pomoći povećati broj kalorija koje konzumiramo

Povećanje proteina

Iako neke od tih prijedloga dodati više masnoća i šećera u prehrani, to ne bi trebao biti problem, jer ste samo dodavanjem dodatnih kalorija dok ne mogu dobiti apetit natrag na stazu. Provjerite sa svojim liječnikom ili dijetetičar, ako imate pitanja u vezi mijenja način na koji vi jesti.

Tekućine

Protein je važan za rast, zdravlje i popravak vašeg tijela. Ako ste bili bolesni, možda vam je potreban dodatni protein. Neki prijedlozi uključuju

Razmislite multivitaminsko

Ako bolest je napravio Crveno meso – govedina, svinjetina ili janjetina – manje povjerenja u vas, pokušajte sljedeće namirnice, koje su također dobri izvori proteina

Pijenje puno tekućine također je ključ za pomaganje svoje tijelo tijekom liječenja. Pokušajte piti najmanje 64 unci (2 litre) tekućine dnevno, osim ako vam liječnik vam je usmjerena ograničiti unos tekućine.

Pokušajte odabrati pića koja sadrže kalorije. Ako zaslađeni napitci previše slatki, pokušajte začinjena vodu ili voćne sokove razrijeđene s vodom.

Ako vaš gubitak apetita je čuvanje od prehrane i za više od nekoliko dana, možda razmotriti uzimanje multivitaminsko će vam pomoći da dobijete vitamine i minerale koje su vam potrebne.

Provjerite naljepnicu i tražiti multivitamin koji ne vam dati više od 100 posto dnevne vrijednosti svih vitamina i minerala.

Imajte na umu, međutim, da ako ste pili tekućih prehrambenih dodataka, koji će vam dati neke od vitamina i minerala koji su vam potrebni, tako da neće trebati multivitamin.