Nestrpljivost omen hipertenzije pripravnosti

Nestrpljivost i neprijateljstvo – dva obilježja na “tipa A” obrazac ponašanja – povećati mladih odraslih dugoročni rizik od razvoja visokog krvnog tlaka, navodi se u studiji u časopisu Journal of Medical Association.

Je li vaš krvni tlak veći nego što bi trebao biti? Manji od raspona visokog krvnog tlaka, ali i dalje iznad normale; To je Prehipertenzija, a to može biti ozbiljnije nego što mislite; Prehipertenzija je između 120-139 za prvi broj u čitanju krvnog tlaka i / ili 80-89 za drugi broj. Gotovo 30% odraslih osoba ima Prehipertenzija, prema CDC; Što je rizik? Vi ste više vjerojatno da će dobiti visoki krvni tlak (hipertenzija); Isto tako, vi svibanj biti više vjerojatno da će imati …

Istraživanje je provedeno od strane znanstvenika na Sveučilištu Northwestern Feinberg School of Medicine u Chicagu, na Sveučilištu u Pittsburghu, University of Alabama u Birminghamu, i Birmingham branitelja Medical Center.

To je bio prvi prospektivna studija ispitati, kao grupa, učinci ključnih tipa A ponašanja, depresije i anksioznosti na dugoročni rizik od visokog krvnog tlaka. Ranije studije govore pogledao pojedinih psiholoških i socijalnih ponašanja i našli su proturječne rezultate.

Visoki krvni tlak, također poznat kao hipertenzija je glavni faktor rizika za bolesti srca, bolesti bubrega, i kongestivnog zatajenja srca, i to je glavni faktor rizika za moždani udar. Normalan krvni tlak je sistolički (gornji broj) manju od 120 milimetrima žive (mm Hg) i dijastolički (donji broj) od manje od 80 mm Hg, visoki krvni tlak je sistolički od 140 mm Hg ili više, ili njegove dijastolički 90 mmHg ili više. Brojevi između njih se nazivaju “hipertenzijom”, a povezani su s srednjom rizikom od komplikacija povezanih s visokim krvnim tlakom.

Oko 50 milijuna ljudi u svijetu – jedan od četiri odrasle osobe – imaju visok krvni tlak i prevalencije povećava oštro s godinama: Stanje utječe na oko 3% onih u dobi 18-24 i oko 70% od onih 75 i više godina.

Iako je visok krvni tlak je rjeđi među mladima, mlade odrasle dobi i ranog srednjeg vijeka je kritično razdoblje za razvoj hipertenzije i drugih faktora rizika za bolesti srca “, rekao je glavni autor dr Lijing L. Yan, asistent profesor Preventivno medicina na Sveučilištu Northwestern. “Prethodna istraživanja mladih odraslih osoba je ograničen, a naša studija pomaže ispuniti tu prazninu.