nevanac kapi za oči: koristi, doziranje i nuspojave

Što je Nevanac?

Nevanac se koristi za smanjenje bolova i oteklina nakon operacije katarakte.

Nevanac se također može koristiti i za druge svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Ne biste trebali koristiti Nevanac ako ste alergični na nepafenaka.

Važna informacija

Prije korištenja Nevanac, obavijestite svog liječnika ako ste alergični na bilo koje druge kapi za oči, ili ako imate dijabetes, sindrom suhog oka, artritis, ili krvarenja ili zgrušavanja krvi poremećaja, kao što je hemofilija.

Ne koristite Nevanac duže od 14 dana nakon operacije, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Nemojte koristiti ovaj lijek, dok nošenja kontaktnih leća. Nevanac mogu sadržavati konzervans koji mogu obezbojiti meke kontaktne leće. Pričekajte najmanje 15 minuta nakon uzimanja ovog lijeka prije stavljanja u vašim kontaktnim lećama.

Ne dirajte vrh oka kapaljka ili ga izravno na oku. Kontaminirane kapaljka može zaraziti vaše oči, što bi moglo dovesti do ozbiljnih problema s vidom.

Prije upotrebe Nevanac

Ne biste trebali koristiti Nevanac ako ste alergični na nepafenaka.

Da bi bili sigurni Nevanac je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

dijabetes

sindroma suhog oka

alergija na bilo koji drugi kapi za oči

artritis; ili

krvarenje ili zgrušavanja krvi poremećaj, kao što je hemofilija.

Vlada kategorija trudnoća C. Nije poznato da li Nevanac naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Nije poznato da li nepafenaka prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Obavijestite svog liječnika ako dojite bebu.

Koristite Nevanac točno onako kako je propisano od strane liječnika. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte koristiti ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Nemojte koristiti ovaj lijek, dok nošenja kontaktnih leća. Nevanac mogu sadržavati konzervans koji mogu obezbojiti meke kontaktne leće. Pričekajte najmanje 15 minuta nakon uzimanja ovog lijeka prije stavljanja u vašim kontaktnim lećama.

Ne koristite Nevanac duže od 14 dana nakon operacije, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Perite ruke prije korištenja kapi za oči.

Tresti kapi za oči i prije nego ih koristite.

Za primjenu kapi za oči

Nagnite glavu unatrag malo i spustiti svoj donji kapak stvoriti mali džep. Držite kapaljka iznad oka s vrhom prema dolje. Pogledajte gore i daleko od kapaljke i istisnite kap.

Zatvorite oči i lagano pritisnite prstom na unutrašnjem kutu oka za oko 1 minutu, da bi tekućinu iz isušivanje u svoj suznog kanala.

Koristite samo broj kapi vam je prepisao liječnik. Ako koristite više od jedne kapi, pričekajte oko 5 minuta između kapi.

Kako bih trebao koristiti Nevanac?

Pričekajte najmanje 10 minuta prije korištenja bilo koje druge kapi za oči vam je prepisao liječnik.

Ne dirajte vrh oka kapaljka ili ga izravno na oku. Kontaminirane kapaljka može zaraziti vaše oči, što bi moglo dovesti do ozbiljnih problema s vidom.

Ne koristite kapi za oči, ako se tekućina promijenio boje ili ima čestice u njemu. Nazovite svog ljekarnika za novi lijek.

Nastavite koristiti bilo koji drugi kapljice vam je prepisao liječnik, uključujući i kapi za liječenje glaukoma. Koristite samo oka lijekove vam je prepisao liječnik.

Spremite Nevanac na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline. Ne zamrzavati. Držite bočicu čvrsto zatvorena kada nije u uporabi.

Koristite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Nemojte koristiti druge oko lijekove, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Nevanac: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

problemi s vidom

crusting ili odvodnja očiju

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

natečeni kapci; ili

Što se događa ako predozirati?

teška bol u oku.

Drugi česti Nevanac nuspojave mogu biti više vjerojatno da će doći (neki su efekti operacije katarakte, a ne nuspojave lijekova)

Što treba izbjegavati?

suho ili ljepljivo osjećaj u oku

osjećaj kao nešto što je u oku

crvenilo oka

Nevanac nuspojave

svrbež ili zalijevanje oka

povećana osjetljivost na svjetlo

glavobolja

mučnina, povraćanje; ili

Začepljen nos.

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite, a oni početi ili prestati uzimati za vrijeme liječenja s Nevanac, posebice ostale steroidne kapi za oči.

Malo je vjerojatno da su drugi lijekovi se uzme oralno ili ubrizgati će imati utjecaj na nepafenaka koristi u oči. No, mnogi lijekovi mogu komunicirati sa svaki ostali. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda.

3.02.2013-01-17, 02:34:51

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Postoperativni upale oka diklofenak Očna, prednizolon Očna, ketorolaka Očna, Lotemax, Durezol, Prolensa, flurbiprofcn Očna, Ilevro, Acular, Alrex, bromfenak Očna

Postoperativni povećan intraokularni tlak Ilevro iopidin, nepafenaka Očna, apraclonidine Očna

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Nevanac?

Nevanac (nepafenaka oftalmološku)