niacinol

Terapijski Klasa: antihiperlipidemična

Koristi za Niacinol

Farmakološka Klasa: Vitamin B (razred)

Kemijski Klasa: nikotinska kiselina (klase)

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi ograničila korisnost niacina tableta s produljenim oslobađanjem u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece od 16 godina i mlađe.

Nema specifične informacije uspoređujući upotrebu niacina za visoki kolesterol kod djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama. Međutim, primjena ne preporučuje u djece mlađe od 2 godine jer kolesterol je potreban za normalan razvoj.

Prije Korištenje Niacinol

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost niacina tableta s produljenim oslobađanjem u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže niacin. To ne može biti specifična za Niacinol. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse neželjenih učinaka.

Ovaj lijek bi trebao doći s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Sjeti se da niacin neće izliječiti svoje stanje, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano ako očekujete da bi razine kolesterola dolje.

Pažljivo slijedite posebne prehrane, liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontrolu vaše stanje, te je potrebno ako je to lijek za ispravan rad.

Ako ovaj lijek uznemirila vaš želudac, može se uzeti uz obrok ili mlijeka. Ako prevrnut želuca se nastavlja, provjerite sa svojim liječnikom.

Za bolesnika koji su uzimali kapsule s produljenim oslobađanjem

Za pacijente koji uzimaju tablete s produljenim oslobađanjem

Ako ste i vi koristite kolestiramin, kolesevelam, morate poduzeti niacin 4 do 6 sati nakon što se ove lijekove.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Pravilna upotreba niacina

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje pravilno sniziti kolesterol i trigliceride, a ako treba i dalje da ga uzme. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate tamne boje urina, proljev, groznica, grčevi u mišićima ili grčeve, bol u mišićima ili ukočenost ili osjećati vrlo umorno i slabo. To mogu biti simptomi ozbiljnog mišića problem nazvan rabdomiolize, što može uzrokovati probleme s bubrezima.

Mjere opreza tijekom korištenja Niacinol

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Ovaj lijek može uzrokovati da se osjećate vrtoglavicu ili slab, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ovaj efekt bi trebao smanjiti nakon tjedan ili dva kao svoje tijelo navikne na lijek. Međutim, ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte prestati uzimati niacin bez konzultacije sa svojim liječnikom. Kada prestati uzimati ovaj lijek, razine kolesterola u krvi može ponovno povećati. Vaš liječnik svibanj želite slijediti posebna dijeta kako bi to spriječili.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Ne uzimajte vitamine ili druge dodatke prehrani osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje vitamine ili dodatke prehrani koji sadrže niacin ili slične sastojke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Niacinol nuspojave

niacin

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Visoki kolesterol atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, zocor, Zetia

Niacin Nedostatak niacina, niacinamid, Slo-niacin, Niacor

Hiperlipoproteinemije atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, pravastatin, fenofibrat

Hiperlipoproteinemija tipa IV, povišen VLDL atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, pravastatin, fenofibrat