nicorette

Koristi za Nicorette

Terapijski Klasa: Prestanak pušenja Agent

Farmakološka Klasa: kolinergičku

Ovaj lijek je dostupan bez recepta, ali dokaz o dobi (stariji od 18 godina) je obavezna.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke oralne nikotina u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene. Male količine nikotina može uzrokovati ozbiljne nuspojave u djece i pastile ili guma sadrže dovoljno nikotina uzrokuje probleme, uključujući i koriste komada.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke oralne nikotina u gerijatrijskih bolesnika.

Prije uporabe Nicorette

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže nikotin. To ne može biti specifična za Nicorette. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek točno prema uputama u odjeljku za doziranje na naljepnici. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek dolazi s pacijentima uputama za uporabu. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo.

Također je važno da koristite program stop-pušenje koji može uključivati ​​edukaciju, savjetovanje i psihološku podršku. To može olakšati za vas da prestanete pušiti.

Počnite korištenja ovog lijeka na svom “zatvoriti” dan, čak i ako niste u mogućnosti odmah prestati pušiti.

Žvakaća guma

Tablete

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Zamotajte rabljene komada guma u papir i bacaju ih u smeće. Ako uklonite tablete prije nego što otapa, zamotajte u papir i bacite u smeće. Provjerite je li guma ili tableta je izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Pravilna upotreba nikotina

Važno je potpuno završi program. Ako trebate koristiti oralni nikotin za duži vremenski period, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Trudnice trebaju koristiti samo ovaj lijek prema uputama liječnika. Dim cigarete mogu ozbiljno naškoditi vašem djetetu. Pokušajte prestati pušiti bez upotrebe lijekova. Iako se vjeruje ovaj lijek biti sigurniji od pušenja, rizik za vaše dijete ovog lijeka nisu u potpunosti poznati.

Pušači proizvodi moraju se čuvati izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca. Male količine nikotina može izazvati ozbiljne neželjene učinke u djece, a koriste gumu ili pastile mogu sadržavati dovoljno nikotina uzrokuje probleme. Ako je guma ili tablete progutaju, obratite se svom liječniku ili Centar za trovanja odjednom.

Ako je guma za žvakanje lijepi za vaš zubni poslu ili uzrokuje labave ispuna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa.

Ovaj lijek sadrži natrij. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste na dijeti natrij-ograničen.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza za vrijeme uporabe Nicorette

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

Nicorette nuspojave

Nicorette (nikotin)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Prestanak pušenja bupropion, chantix, nikotin, varenicline, Zyban, Nicoderm CQ, Nicotrol inhalator, Habitrol, Buproban, voditelj Nikotin Polacrilex, Nicotrol NS, Nicorelief, počiniti