nikardipin

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Koristi za nikardipina

Farmakološka Klasa: blokator kalcijevih kanala

Kemijski Klasa: dihidropihdin

Nikardipin je blokator kalcijevih kanala. Djeluje tako što utječu na kretanje kalcija u stanice srca i krvnih žila. Kao rezultat toga, nikardipin opušta krvne žile i povećava dotok krvi i kisika u srce, uz istodobno smanjenje opterećenja.

nikardipin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za nikardipin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na nikardipina ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke nikardipina u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje nikardipin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost nikardipina u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre ili srčanih problema koji mogu zahtijevati prilagodbu doze u bolesnika koji su primali nikardipin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate nikardipin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći nikardipin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje nikardipin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje nikardipina. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Osim uporabe nikardipina, tretman za visoki krvni tlak može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hrane visoke u natrija. Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Sjeti se da nikardipin neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Doza nikardipin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze nikardipina. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu nikardipina, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni nikardipin radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Pravilna uporaba nikardipina

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja nikardipin

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix

Zatajenje srca lizinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix, varfarin, digoksin

Angina pectoris profilaksa aspirin, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerina, Toprol-XL, nifedipin, Nitrostat

nikardipin nuspojave

nikardipin

 ili se priključiti nikardipin grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.