nizak krvni tlak (hipotenzija) načina života i home lijekova

Ovisno o razlogu svog niskog krvnog tlaka, vi svibanj biti u mogućnosti poduzeti određene korake kako bi se smanjio ili čak spriječiti simptome. Neki prijedlozi uključuju

Slijedite zdrave prehrane. Dobiti sve hranjive tvari koje su potrebne za dobro zdravlje fokusirajući se na razne namirnice, uključujući cjelovite žitarice, voće, povrće i nemasno piletinu i ribu.

Ako vaš liječnik sugerira koristeći više soli, ali vam se ne sviđa puno soli na hranu, pokušajte koristiti prirodni umak od soje ili dodavanjem suhih juha miješa u umacima i preljevima.

Idi polako pri promjeni položaje tijela. Vi svibanj biti u mogućnosti smanjiti vrtoglavica i nepromišljenost koje se javljaju s niskim krvnim tlakom stajanjem uzimajući ga lako kad se krećete iz skloni stojećem položaju.

Prije dobivanja iz kreveta u jutro, duboko dišite nekoliko minuta, a zatim polako sjesti pred stoji. Spavanje s glave svoj krevet malo povišen može pomoći u borbi protiv učinaka gravitacije.

Ako počnete da se simptomi dok stoji, križ bedra u škare mode i iscijediti, ili staviti jednom nogom na greben ili stolicu i mršav naprijed koliko je to moguće. Ovi manevri potaknuti krv da teče s nogu u srce.

Jedite male, low-carb obroka. Da bi spriječili krvni tlak od pada naglo nakon obroka, jesti male porcije više puta dnevno te ograničiti visoke ugljikohidrate poput krumpira, riže, tjestenine i kruha.

Vaš liječnik može preporučiti kofeinskih kavu ili čaj s prehranom privremeno povisiti krvni tlak. No, budući da kofein može uzrokovati druge probleme, provjerite sa svojim liječnikom prije pijenja više kofeinske napitke.