njegu u kući za bol u donjem dijelu leđa

Ako ste ustali jutros i pomislio: “Uh, moja leđa boli”, niste jedini. O jednom u pet mnogi ljudi u svijetu izvješća nakon što je doživio bol u leđima barem jednom tijekom prethodnog mjeseca.

Dakle, treba li ići liječniku? Nije nužno. Većina križobolja rješava na vlastitu roku od oko četiri do šest tjedana, sa ili bez liječenja. U mnogim slučajevima, možete upravljati svojim leđima kod kuće.

Prvo, morate znati kada je to loša ideja da se obrađuju vaš povratak bol sebe. Ako imate značajnu bol u leđima u pratnji bilo koji od sljedećih simptoma, posjetite liječnika

Bez bilo koji od tih simptoma ili povijesti, ovdje su neke opcije za ublažavanje vaše bolove u leđima na svoju vlastitu, bez intervencije liječnika.

Prvo, trebali odmoriti leđa. To ne znači tjedana mirovanje, kao što se nekad mislilo. “To je najgora stvar koju možete napraviti”, kaže Jae Jung, MD, izvanredni profesor ortopedije na David Geffen School of Medicine na Sveučilištu California u Los Angelesu.

Jung predlaže odmaranje leđa za oko 48 sati nakon ozljede ili poslije prvi put primijetite značajnu bol. Nakon toga, možete polako povećati svoj nivo aktivnosti. Ustajanje i kreće čim grčeve i oštre bolove povuku može pomoći olakšati bol i ukočenost.

Primjena leda ili topline izravno na područje križobolje može pomoći da se smanji oteklina i upala, a olakšati nelagodu. Studije su otkrili da toplina može biti korisnije od leda, ali oba su pokazala da razriješi bol u križima.

Toplina i šireći krvne žile. To povećava dovod kisika u leđa i smanjuje grčeve mišića. Hladno djela eventualno smanjivanje veličine krvnih žila i protok krvi u tom području. To može smanjiti upalu. Iako je svibanj osjećati bolno u početku, to može olakšati duboku bol.

Ako želite koristiti toplinu, postoje brojne mogućnosti, uključujući i grijanje jastučići i jednokratnih topline oblozi. Za led, kaže Jung, to je samo kao jednostavan za korištenje paket smrznutog povrća kao kupiti komercijalno pripremljeni led. “Možete dobiti led na leđa, bez potrebe za pokretanje iz kuće, ako ste stvarno boli.”

Rad u; Exercisin; Prespavati; dnevni dnevni