noktiju gljiva života i home lijekova

Često možete voditi brigu o gljivične infekcije noktiju kod kuće

Pokušajte over-the-counter antifungalna noktiju kreme i masti. Nekoliko proizvoda su dostupni. Ako primijetite bijele oznake na površini nokta, podnijeti ih, potopiti noktima u vodi, osušiti ih i primijeniti lijekom krema ili losion.

Ako imate atletsko stopalo, kao i noktiju gljiva, tretirati atletsko stopalo s lijekom pudera ili sprejevi i držati noge čisti i suhi.

Trim i tanke nokte. To pomaže smanjiti bol smanjujući pritisak na nokte. Također, ako ste to učinili prije primjene antimikotik, lijek može doći do dublje slojeve nokta.

Prije rezanja ili pomoću noktiju datoteku na tanke debele nokte, omekšati ih. To možete učiniti sa sljedećim noćnu rutinu: Nanesite uree kremu pogođenim noktiju, pokriti ih sa zavojem, i isprati urea sapunom i vodom u jutarnjim satima. Ponavljajte sve dok nokti omekšali. Zaštitite kožu oko noktiju s vazelinom.

Ako imate stanje koje uzrokuje slabu protok krvi u nogama i ne možete smanjiti svoje nokte, vidjet zdravstvenih usluga redovito se da su vaši nokti obrubljen.