osip ili kronična idiopatska urtikarija (CIU): Vaše mogućnosti liječenja

S vremenom, kronična urtikarija (koji se nazivaju i kronične idiopatske urtikarije, ili CIU) obično nestaju na vlastitu, ali nema lijeka za liječenje. Tretmani pomoći s boli i nelagode. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovim opcijama

U svakom broju časopisa, naši stručnjaci odgovoriti čitatelja pitanja o širokom rasponu tema. U našem siječanj-veljača 2011 pitanje, pitali smo na kožu Care stručnjak, Karyn Grossman, MD, da li je stvarno postoji takva stvar kao “trovanje od sunca.”

Steroidi. Ako antihistaminici ne pomažu, liječnik može propisati kortikosteroid. Ovi lijekovi smiriti imunološki sustav, čineći košnice manje žestoko.

Možete dobiti ove lijekove u jednom kadru ili u obliku pilule. Oni mogu uzrokovati nuspojave kao što su visoki krvni tlak, debljanje i problemi sa spavanjem, zbog čega ih liječnici obično daju u malim dozama i samo za kratko vrijeme.

Ostale opcije. Kronični osip može biti teško liječiti. Kada se antihistaminici i steroidi ne rade, postoji još nekoliko tretmana koje vaš liječnik može predložiti.

Zajedno, vi i vaš liječnik može odlučiti najbolji plan liječenja za svoje kronične košnica.

IZVORI

Visoka škola za alergije, i imunologiju: “. Koprivnjača (urtikarija)”

Astma i alergija Zaklada Americi: “kronična urtikarija (koprivnjača).”

Genentech / Novartis “. Xolair”

National Health System / Gov.uk: “Urtikarija (koprivnjača).”

Sussman, G. Annals of alergije, astma, i imunologiju, veljača 2014.

Povećali svoj njegu kože rutinu izgledati mlađe sada.

Non-mamuran antihistaminika. Vaš liječnik će vjerojatno želite li probati over-the-counter antihistaminika poput cctirizin (ZYRTEC), feksofenadin (Allegra), i loratadin (claritin) prvi. Oni ne bi li spava i najčešće samo izazvati blage nuspojave, kao što su suha usta i oči. To je ključ da se ove lijekove svaki dan, ne samo kada imate bijeg; Noćna antihistaminika. Ako vaš osip su teške, vaš liječnik može preporučiti difenhidramin (Benadryl) ili slične lijekove. Zbog difenhidramin može učiniti ako se pospano, vaš liječnik vjerojatno će vam reći da se to noću; H2 antihistaminika. Vaš liječnik može vam reći da se više od jedne vrste antihistaminik na vrijeme liječiti košnice. Histamin blokeri kao famotidin (pepcid) ili ranitidin (Zantac), može se koristiti s drugima. Ovi lijekovi su najpoznatiji kao gorušica tretmane, ali oni također uske krvne žile, koje smanjuju crvenilo košnica. Oni mogu uzrokovati nuspojave kao što su proljev, vrtoglavica i glavobolja.

Astme lijekovi kao što su montelukast (Singulair) ili zafirlukasta (Accolate) može pomoći u košnicama koje su pogoršanih aspirina ili nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAR). Samo budite svjesni nuspojava; Omalizumab (Xolair) odobren je za one koji ne dobiti reljef iz antihistaminika. Liječnik ga ubrizgava pod kožu. Stručnjaci smatraju to biološki lijek djeluje tako da blokira drugu vrstu imunološkog kemijski sustav koji pridonosi košnica. Nuspojave uključuju glavobolju, prevrnut želuca, blagi porast bolesti srca / moždani udar, i rijetko, anafilaksija, tešku alergijsku reakciju; Ako ti lijekovi ne rade, vaš liječnik može pokušati protuupalne lijekove ili imunosupresiva, koji rubnici vaš imunološki sustav.

Izgleda dobro u svakom Phot; Kako Briga za suhu, Red Ski; Iznenađujući načini za smanjenje bora; Protjerati Vrećice ispod očiju