ospica i rubeole cjepiva uživo intramuskularno, ubrizgavanje

Terapijski Klasa: Cjepivo

Koristi za ospice i rubeola virusne živo cjepivo

Ospice (također poznat kao kašljanjem ospice, tvrde ospice, morbilli, crvena ospice, rubeola, i 10 dana ospice) je infekcija koja se lako širi s jedne osobe na drugu. Infekcija s ospice mogu uzrokovati ozbiljne probleme, kao što su upala pluća, infekcije uha, problema sa sinusima, konvulzije (napadaje), oštećenja mozga, a možda i smrt. Rizik od ozbiljnih komplikacija i smrti veći je za odrasle i za djecu, nego za djecu i mlade.

Rubeola (također poznat kao njemačke boginje) je ozbiljna infekcija koja uzrokuje pobačaje, mrtvorođenih, ili urođene defekte nerođene bebe kada trudnice dobiti bolest.

Iako cijepljenje protiv ospica i rubeole se preporučuje za sve osobe od 12 mjeseci starosti i stariji, to je posebno važno za žene u trudnoći i osoba koje putuju izvan SAD-a

Ako ospice i rubeola cjepivo se mora dati djetetu, dijete treba biti najmanje 12 mjeseci starosti. Ovo je kako bi bili sigurni da je cjepivo ospice je učinkovit. U mlađe dijete, antitijela od majke može spriječiti cjepivom iz rada.

To bi vakcina samo od strane ili pod nadzorom svog liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ospice i rubeola virusne vakcine živom ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje ospice i rubeola virus živo cjepivo

Uporaba ovog cjepiva se ne preporučuje za djecu mlađu od 12 mjeseci starosti, osim ako je rizik od ospica zaraze je visoka. Čekanje dok su djeca najmanje 12 mjeseci starosti je važno jer antitijela da djeca dobivaju od svojih majki prije rođenja može utjecati na učinkovitost cjepiva. Osim toga, postoji svibanj biti posebni razlozi zbog kojih djeca između 6 mjeseci i 12 mjeseci starosti također mogu zahtijevati ospice cijepljenja.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada se cijepljenje, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Cijepljenje s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doza ospica i rubeole živo cjepivo će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ospica i rubeole cjepiva živim. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ne zatrudnjeti za 3 mjeseca nakon primitka ospice i rubele bez konzultacije sa svojim liječnikom. Postoji svibanj biti prilika da se to cjepivo može uzrokovati urođene mane.

Obavijestite svog liječnika da ste primili ovu vakcinu

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Navedene nuspojave (osobito bolovi ili bolovi u zglobovima) su više vjerojatno da će se pojaviti u odraslih osoba, osobito žena.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba ospica i rubeole živo cjepivo

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Rubeola Profilaksa ProQuad, ospice virus cjepivo / zaušnjaci cjepivo protiv virusa / virus rubeole cjepiva, Meruvax II, M-M-R II

Ospice Profilaksa ProQuad, ospice virus cjepivo / zaušnjaci cjepivo protiv virusa / virus rubeole cjepiva, Attenuvax, M-M-R II

 ili se priključiti ospice virus cjepiva / rubeole grupu podrške cjepiva za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza Dok putem ospice i rubeola cjepivo protiv virusa uživo

ospica i rubeole cjepiva uživo nuspojave

ospice virus cjepivo cjepivo / virus rubeole