poremećaj noćna mora

Noćna mora je uznemirujuće san povezan s negativnim osjećajima, kao što su anksioznost ili strah. Noćne more su česti, a povremeno noćne more su obično ništa brinuti. Međutim, oni mogu postati problem, ako ih imate često i oni poremetiti vaš san ili uzrokovati da se boje odlaska na spavanje. Dijagnoza poremećaja noćna mora se izvršiti samo ako noćne more uzrokovati stalnu bol ili probleme sa dnevne funkcioniranje.

Noćne more mogu početi u djece između 3 i 6 godina i imaju tendenciju da se smanjiti nakon otprilike 10. godine do dobi od 13, dječaci i djevojčice se čini da imaju noćne more u jednakom broju. U dobi od 13, noćne more čini se da više prevladavaju u djevojčica nego u dječaka. Neki ljudi ih kao mlade ili odrasle ili tijekom svog života.

Strava poremećaj naziva se liječnici kao parasomnija – vrsti poremećaja spavanja koji uključuje neželjene iskustva koja se javljaju dok ste zaspao, u snu ili kad se probudite. Noćne more najčešće se javljaju u fazi sna poznat kao rapid eye movement (REM).

Vi normalno proći kroz četiri do šest ciklusa spavanja noću, biciklizam kroz faze sna u oko 90 minuta. Vaš REM faza produljuje sa svakim ciklusom, od nekoliko minuta u prvom ciklusu se do sat vremena u posljednja. Vi ste više vjerojatno da će imati noćne more u drugoj polovici do posljednje trećine svog noći.

Noćna mora može uključivati ​​ove značajke

Vi svibanj imati noćne more poremećaj ako je, pored navedenog

Dječji sadržaj noćna mora varira s godinama, obično postaju sve složeniji. Dok je dijete moglo sanjati čudovišta, starije dijete može imati noćne more o školi ili teškoće kod kuće.

Kada posjetiti liječnika

Što možeš učiniti

Povremeni noćne more obično nisu razlog za zabrinutost. Ako vaše dijete ima noćne more, možete jednostavno ih spomenuti kod rutinskog dobro dijete ispit.

Razgovarajte sa svojim liječnikom prije ako noćnih mora

Što očekivati ​​od svog liječnika

Noćne more samo se smatraju poremećaj ako uznemirujućih snova uzrokovati tjeskobu ili zadržati od uzimajući dovoljno spavate. Noćne more mogu biti izazvani brojnim čimbenicima, uključujući

studije spavanja

Strava poremećaj može uzrokovati

Za djecu, noćne more imaju tendenciju da se smanjiti kad su teenageri. Međutim, ako imate pitanja u vezi sigurnosti ili osnovnih uvjeta, vi svibanj želite vidjeti svog liječnika. Vaš liječnik vas može uputiti na spavanje stručnjaka.

To je dobra ideja da se pripremiti za sastanak. Evo neke informacije kako bi vam pomoći.

Neka osnovna pitanja pitajte svog liječnika uključuju

Ne ustručavajte se postavljati druga pitanja koja se javljaju na vas.

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti nekoliko pitanja, uključujući

Nema testovi rutinski učinjeno kako bi se dijagnosticirati poremećaj noćna mora. Povratan noćne more ponekad može ukazivati ​​podlozi anksioznost. Ako je to vjerojatno, liječnik može uputiti dijete psiholog za procjenu i upravljanje.

Strava poremećaj treba razlikovati od

Povremeno, ako je vaš san je teško poremećen, vaš liječnik može preporučiti preko noći studije spavanja kako bi se utvrdilo jesu li noćne more povezane s drugim poremećaja spavanja.

Sna studija (polisomnografija) je test se koristi za dijagnosticiranje poremećaja spavanja i obično zahtijeva da provedu noć u san laboratoriju. Tijekom ispitivanja, senzori se nalaze na glavi i tijelu za snimanje moždane valove, razina kisika u krvi, otkucaja srca i disanja, kao i za oči i nogu pokrete. U nekim studijama, video kamera će snimiti svoj san.

Liječnik će pregledati te podatke kako bi se utvrdilo da li imate bilo kakvih poremećaja spavanja.

Liječenje noćne more obično nije potrebno. Ako su noćne more uzrok vas nevolja i ometati vaše dnevne funkcioniranje, razgovarajte sa svojim liječnikom. Uzrok poremećaja noćne more pomaže odrediti liječenje.

Ako imate noćne more, probati neke tehnike opuštanja prije spavanja. Uzmi toplu kupku, meditirati ili praksa duboko disanje. Dosljedno spavanje rutina je važna. Ako vaše dijete se bori s noćnim morama, biti strpljiv, miran i umirujuće. Ponekad malo kreativnosti pomaže, previše.

posjetite svog liječnika