prekidima kateterizacija (icps) za muškarce: kako se koristi, kateter za njegu

Povremeni kateterizacija programi (ICPs) često se koristi kada imate mogućnost korištenja kateter sami ili netko može to učiniti za vas. Umetanja katetera -a tanka, fleksibilna, šuplja cijev kroz mokraćnu cijev u mjehur i dopustiti mokraći za odvod van. To je učinjeno u zakazano vrijeme, a kateter nije trajna.

Slijedi opći pregled postupka. Vaš rehabilitacija (odvikavanje) tim ili liječnik će vam pokazati i / ili volio jednom kako izvršiti kateterizaciju.

Budite sigurni da imate sve što je potrebno. To obično uključuje kateter lubrikant na bazi vode, spremnik za skupljanje urina, lateks ili medicinske rukavice i čišćenje opreme, kao što su pamučne loptice, papirnate ručnike, sapun, i antiseptika; Perite ruke sapunom i vodom, i staviti na rukavice. Rukavice su opcionalni; Uzmite u položaju koji je najudobniji za vas i / ili vašeg skrbnika; Operite vrh svog penisa sapunom i vodom ili upotrijebiti antiseptik; Postavite kraj katetera tako da urin može iscuriti u posudu za sakupljanje; Podmažite oko 2 in. (5,1 cm) od vrha katetera.

Ako se ne obrežete, povući kožicu i držati ga natrag tijekom postupka; Držite penis ravno ispred vas, tako da mu je glava okrenuta od tijela. Vi svibanj također držite ga uspravno, tako da je prema gore; Nježno umetnite kateter u mokraćnu cijev, otvor na penisu. Ako osjetite otpor, stanka za nekoliko minuta, a zatim lagano pritisnite kateter u jednom. Ako ne možete umetnuti kateter, nemojte ga prisiljavati. Zaustavljanje i nazovite svog liječnika; Kada mokraća počne teći, umetnuti kateter oko 2 u (5.1 cm) više u penis. Kada mokraća prestane teći, pritisnite svoj trbuh ili zategnite trbuh mišića. To pomaže da se potpuno isprazniti mjehur; Uklonite kateter polako. Ako mokraća počinje ponovno teći, zaustaviti uklanjanja katetera dok je protok urina zaustavlja; Perite ruke, ili skinuti rukavice; Ispitati urin. Ako je mutna, ima krvi u njemu, ili je došlo do promjene u boji ili mirisu, nazovite svog liječnika.