trovanja olovom screening – Pregled tema

Programi na zaslonu za trovanja olovom fokusom na pronalaženje djeca i odrasli koji su vjerojatno da će biti izložen vodi. Ti programi, razvijen od strane SAD-Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), savjetovati lokalne i državne agencije odrediti koji geografska područja su najvjerojatnije biti u opasnosti od olova izloženosti. Starost stambenog prostora je važan faktor u određivanju rizika, jer starije kuće imaju tendenciju da imaju na bazi olova. Ako je vjerojatno glavni izlaganja, a zatim krvne testove za dojenčad i malu djecu će biti preporučeno da se mjeri razina olova u krvi.

U svakom broju časopisa, tražimo od naših stručnjaka odgovoriti čitatelja pitanja o širokom rasponu tema. U našem siječanj-veljača 2012. pitanju, pitali smo dječje zdravlje stručnjak, Roy Benaroch, MD, kako roditelji mogu pomoći s problemom antibioticima prekomjerno; P: Ja sam zabrinut da su djeca – rudnik i drugi – uzimate previše antibiotika prečesto. Što roditelji mogu učiniti; O: Vi ste pravo biti zabrinuti. Antibiotici su overprescribed. I potencijalne posljedice, uključujući i otporne na lijekove …

SAD zaštite zdravlja i sigurnosti uprave (OSHA) tvrtki zahtijeva testiranje krvi djelatnika koji rade s olovom. OSHA postavlja industrijske standarde za zaštitu radnika.

Odrasle osobe koje ne rade sa olovom obično nisu testirani na trovanja olovom. Ako ste trudni ili pokušavate zatrudnjeti, vi svibanj želite pitajte svog liječnika o svom riziku od trovanja olovom. Trudna žena koja je izložena vodi mogu prenositi na dijete (fetus). Olovo se također može prenijeti na dijete preko majčinog majčino mlijeko. SAD Preventive Services Task Force (USPSTF) ne preporučuje rutinsko testiranje razina olova u krvi kod trudnica koje nemaju simptome. 1

Djeca treba provjeriti, bez obzira na njihovu dob, ako su izloženi vodi ili ako imaju simptome koji bi mogli biti uzrokovana trovanja olovom.

Ako su odgovori na sljedeća pitanja “da” ili “ne znam”, vodeći test može trebati biti učinjeno.

Da li vaše dijete živjeti ili redovito posjećuju kuću ili zgradu koja je izgrađena prije 1978. godine? Ovo pitanje može odnositi na objektu kao što je centar kuće vrtića ili domu dadilja ili rođak; Da li vaše dijete ima sestru ili djetinjstva koji sada ima ili je imala trovanja olovom; Da li vaše dijete živjeti ili redovito posjećuju kuću izgrađenu prije 1978. koja je nedavno (u zadnjih 6 mjeseci) ili je trenutno u fazi obnove ili remodeled?