udisanje manitol

Manitol djeluje kao bronhokonstriktornih i može uzrokovati ozbiljne bronhospazam. Manitol bronhijalna izazov testiranje je samo za dijagnostičke svrhe, a treba provoditi samo obučeni profesionalci pod liječnika upoznati s testom i upravljanje akutnog bronhospazma (tj testiranje prostor opremljen odgovarajućim lijekovima i opremom). Odmah administraciju kratko-djelujući inhalacijskim beta-agonista u slučaju teškog bronhospazma. Ne izvode bronhijalnu testiranje izazov s manitola u bolesnika s astmom ili vrlo niske početne ispitivanja plućne funkcije (npr FEV1 je manje od 1 do 1.5 L ili manje od 70% od predviđenih vrijednosti).

Koristi za manitola

Farmakološka Klasa: Diuretici osmotski

manitol treba dati samo od strane ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na manitol ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost manitol inhalacije kod djece od 6 godina i stariji. Međutim, manitol inhalacije se ne smije davati djeci mlađoj od 6 godina.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke manitol inhalacije u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje manitol

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada ste primili ovu dijagnostički test, osobito je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Primanje ovaj dijagnostički test s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Primanje ovaj dijagnostički test s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Udahnuti manitol se koristi s posebnim inhalator koji će izmjeriti učinak manitola na pluća. To je dano od strane liječnika ili drugog obučeni zdravstveni djelatnik koji će biti s vama za vrijeme testa. Nakon što ste završili test, vaš liječnik će znati rezultat odmah (pozitivni ili negativni za astmu).

Aridol ™ je test kit sadrži jedan jedini pacijent korištenje inhalator i 3 blistera koji sadrže 19 kapsula manitola za inhalaciju u označenim dozama za obavljanje jedne bronhija izazov test.

Ne stavljajte kapsule u ustima ili progutati ih.

Za izvođenje testa

Vaš liječnik će vam provjeriti usko dok radite bronhijalnu izazov test. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

manitol može uzrokovati ozbiljne bronhospazam. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate kašalj, teškoće s disanjem, otežano disanje ili piskanje nakon primitka manitol. Liječnik će vam dati kratko-djelujući inhalator odmah liječiti simptome.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Pravilna uporaba manitola

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Cerebralnog edema deksametazon, Decadron, manitol, deksazon, Dexpak Taperpak, Baycadron

Dijagnoza i Investigation glukagon, manitol, arginin, L-arginina, Lexiscan, GlucaGen, Thyrogen, Aplisol

Oligurija furosemid, Lasix, manitol

Mjere opreza tijekom korištenja manitol

manitol nuspojave

manitol