Upoznajte stomatološkog tima

Posjet stomatologu može uključivati ​​mnogo ljudi, od zubne medicinske sestre u hygienist. Svaki član tima ima određeni posao. Evo što im je činiti.

Zubni recepcionar čini obveze, odgovara na telefonske pozive i često se bavi papirologijom za praksu. Tajnica je obično prva osoba koju ćete susresti u praksi. To je njihov posao da bi pacijenti osjećaju dobrodošli i opušteno dok ne vide stomatologa ili druge stručnjake.

Stomatolozi su vjerojatno vaš glavna točka kontakta s operacije. Oni liječiti i spriječiti dentalnih i oralnih zdravstvenih problema, kao što su zuba, bolesti desni i ozljeda. Oni također mogu ponuditi savjete o tome kako da se brinu za svoju usta i zuba.

Uloga dentalnu hygienist-a kako bi se spriječilo stomatološke probleme i promicanje oralnog zdravlja. Zubni tehničarka provodi postupke kao što je skaliranje i poliranje, primjenjujući tematska fluorida tretmana i fisura (bijele plastične premaza oslikane na oštar površinu stražnjih zuba), a ponekad i izbjeljivanje zubi.

Stomatološka recepcionar

Bilo bolesnici liječeni zubni hygienist prvo mora biti ispitan od strane stomatologa, i bilo tretmani moraju biti detaljno opisani u pisanom obliku unaprijed.

Zubni terapeuti su najrjeđi od stomatološke zdravstvene djelatnike. Vrste liječenja koje obavljaju slične onima od hygienist, ali također može uključivati ​​plombe na obje stalne i mlijecni zubi, celuloze tretman, od nehrđajućeg čelika krunica i ekstrakcija bebe zubi.

Zubni terapeuti također raditi s pacijentima s posebnim potrebama, kao što su oni koji se boje zubara, koji imaju fizičke ili teškoćama u učenju, koji imaju medicinskih problema ili ne mogu lako pristupiti liječenje zuba.

Kao i kod higijeničari, bilo liječenjem zubnog terapeut prvo mora biti ispitan od strane stomatologa, i bilo tretmani moraju biti detaljno opisani u pisanom obliku unaprijed.

Zubni sestra pomaže ostatak stomatološkog tima u svim aspektima skrbi o pacijentima. To uključuje dobivanje instrumenti spremni, sterilizaciju instrumenata, miješanje materijala, uzimajući bilješke i osiguranje pacijenti su udobne.

Zubni tehničari rade s stomatologa kako bi proteza (lažne zube), krunica, mostova i proteza za pacijente. Oni mogu raditi u specijaliziranim područjima, kao što je izrada proteza za ili pomoći za rekonstrukciju lica pacijenata ozlijeđenih u nesrećama ili oštećene zbog bolesti.

Zubar

Ortodoncija obično uključuje ravnanje ili pomicanje zubi pomoću aparatića. Ortodoncija može se provesti opći stomatolog ili zubar koji se bavi tom području (poznatom kao ortodont).

25/11 /

25/11 /

Zubni higijeničar

usluge

Mjesto

Kako pronaći stomatologa, uključujući i gdje tražiti pomoć ako imate poteškoća locirati jedan u vašem lokalnom području

Saznajte što imate pravo i kako dobiti pomoć stomatološke troškove

Kako da se brine za svoje zube, uključujući i check-up, četkanje, proteza i izbjeljivanje

Stomatološka terapeut

Stomatološka sestra

zubotehničar

ortodont

Nađi stomatološke usluge u vašoj blizini

Pronalaženje stomatolog

Pomoć za stomatološke troškove

Stomatološka zdravstvena