visoki trigliceridi: posebni rizici za žene

Svatko može razviti visoke razine triglicerida, vrsta masnoća u krvi, ali neki čimbenici mogu učiniti ih vjerojatnije u žena.

Vi ste više vjerojatno da će imati visoki trigliceridi, ako ste pretili, ne vježba, imaju dijabetes ili imate obiteljsku povijest visokim trigliceridima. To vrijedi i za muškarce i žene podjednako. Hipotireoza, lupus i liječenje kortikosteroidima može podići triglicerida.

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira pokriti usluge preventivne skrbi, uključujući krvni tlak i kolesterol projekcije, bez troškova za vas. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

Žene su više vjerojatno da će dobiti visoke trigliceride ako su

Vaš način života može napraviti veliku razliku u razinama triglicerida.

Pitajte svog liječnika što promjene načina života te bi trebao napraviti, najbolje načine kako to učiniti, i koliko dugo će to trajati napraviti razliku u razinama triglicerida.

Dobivanje više vježbe, gubitku prekomjerne težine i nadogradnje dijeta – kao što je izbjegavanje procesirana i slatku hranu – vjerojatno će biti na to-do listu.

Vi bi također trebali pitati svog liječnika da li je neko od vaših lijekova (kao što su kontracepcijske pilule ili hormonske nadomjesne) vezan za svoje visoke razine triglicerida. Ako je tako, vaš liječnik će vjerojatno preporučiti promjenu recept.

Ako te promjene nisu dovoljne, liječnik može propisati lijekove kao što su niacin, statini, fibrati, i omega-3 masnih kiselina. Čak i tako, promjena načina života biti će dio plana kako bi smanjili trigliceride za dobro.

Oralnu kontracepciju koje uključuju estroge; Jesu li trudna, trudnoća privremeno može povisiti triglicerida; Su kroz menopaus; Imati PCOS (sindrom policističnih jajnika), hormonalna poremećaja u kojima žene imaju višu razinu muškog hormona, PCOS također može povećati vjerojatnost od srčanih bolesti i dijabetesa; Uzmi oralnih estrogena ili hormonske nadomjesne Therap; Uzmite lijekove na recept, kao što je tamoksifen ili, u manjoj mjeri, raloksifen (Evista) koji ciljaju razinu estrogena, liječnici to zovu klasu lijekova “SERM”, što znači “selektivni modulatori estrogenskih receptora.

IZVORI

Udruga Srce: “Trigliceridi: Često postavljana pitanja”, “triglicerida i kardiovaskularnih bolesti.

Boulder Medical Center: “Estrogen Replacement Therapy”.

Dijabetes Nastava centar na Sveučilištu California u San Franciscu: “Vaše masnoća u krvi.”

East Carolina University: “Visoki trigliceridi: Što su povišene trigliceride?”

Harvard Medical School: “Rod je važna: bolesti srca rizika kod žena.” “Njegov i njen bolesti srca.

Židovska bolnice: “Hormonsko nadomjesno liječenje (HNL): Dobar, loš, zao”.

Michael McDermott MD, direktor, endokrinologiju i dijabetes praksa, Sveučilište Colorado bolnice.

National Institutes of Health: “menomauze zdravstvenih problema.”

“Jajnicima Pregled policistični (PCOS).”: Northwestern University

NYU Langone Medical Center: “triglicerida predvidjeti moždani udar rizik u žena u postmenopauzi.”

Phys: “U trudnoći, veliki struk i povišene trigliceride. Rano zaslon za gestacijski dijabetes”

Sveučilište u Chicagu medicine: “Definiranje PCOS.”

Sveučilište Colorado Health Sciences Center: “Kolesterol i trigliceridi Što trebate znati.”

Sveučilište u sjevernom Teksasu: “Udruga osteoporoze i metaboličkog sindroma kod starijih African American, meksičke Amerike, a ne latino bijelaca žena: a. Usporedba”

Vi \ ‘ll pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.

Vaša razina je trenutno

Čestitamo! Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je optimalno.

Čestitamo! Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je granica visoka. Ako vaš LDL odlazi veći, ukupni razinu kolesterola mogao postati Borderline visoke. Razmislite smanjuje količinu hrane koju jedete s zasićenih masti i povećanje tjelesne aktivnosti. Ako dobijete više vježbe, vaša razina “dobrog” HDL kolesterola može povećati, što bi također moglo pomoći da se razina LDL i ukupnog kolesterola pod kontrolom.

Vaš ukupna razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL. HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL jer HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline Visoko, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. No, vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline visoke. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati lijekove, poput statina. Sljedeće lijekove, prehrambene i upute vježbe trebala rezultirati poboljšanjima.

Vaš ukupni razina kolesterola visoke, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati statina ili druge lijekove snižavanje kolesterola.

Vi ćete pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.