volim na mozak

 Sadržaj arhivi nakon 2 godine kako bi se osiguralo naše čitatelje mogu lako pronaći najviše pravovremene sadržaj; Da biste pronašli najnovije informacije, unesite svoju temu od interesa u našu tražilicu.

On je analitička, driven, ne baš verbalno, a ne uvijek suosjećajan.

Ona je društven, intuitivno, ćudljiv, topao i suosjećajan.

Do Rory Evans

Prije nego što kažete “nema šanse”, čuti još jedan pogled.

To je vjerojatno dobar izbor, kaže Helen Fisher, PhD, kulturni antropolog sa Sveučilišta Rutgers i vodeći istraživač na ljubavi, privlačnosti i ljubavi. Jedan od njenih nalaza: biologija stvarima, a ta dva naroda biologije – njihov kemijski “profili” – može se međusobno nadopunjuju lijepo.

U posljednjih nekoliko godina, Fisher i niz drugih istraživača su u potrazi duboko u našu psihu i mozak – pripomoglo high-tech slike i genetske analize. Oni su se s nekim intrigantnim informacije o tome što nas čini postala privuklo nekome, što je temelj ludo u ljubavi osjećaj, što je s prijelaza iz leptira na ugodniji odnos, i što drži nas je privukla.

“Sve je mnogo manje od misterija nego što je bila prije pet godina, a sigurno je prije 30 godina”, kaže Arthur Aron, PhD, profesor psihologije na Državnom sveučilištu New York u Stony Brook i drugi vrh istraživač na polju. Znanost o biologiji ljubavi je relativno nova. Istraživanje pokupio pare u 1980, Aron kaže, i od tada su stručnjaci napravili više otkrića. Evo nekih od njihovih nalaza

Kada je u pitanju koga privlači “, vaš biologija igra ulogu ”, kaže Fisher, koji je napisao Zašto volimo i nekoliko drugih knjiga. To je ne samo sličan socioekonomski status, razina obrazovanja i obiteljskih sredina koje čine ljudi atraktivna vama, kaže ona, ali i hormoni – oni koji se razlikuju od svoje vlastite.

Mi smo privučeni, Fisher kaže, za one s kemijskim “profilu” za estrogena, testosterona, dopamina i serotonina koji je drugačiji od našega, ali ga nadopunjuje. Na primjer, kaže: “Ako imaju tendenciju da budu visoko estrogena, što će gravitirati prema visokom tipu testosterona.

To objašnjava zašto gospodin Analitički i Driven i gđa Društven i toplo su utakmicu. Vjerojatno je ” visoki testosteron ” tip, Fisher kaže, i ona je vjerojatno “high estrogen” tipa. “Za dobrim Darwinove razloga, oni su vrlo komplementarni”, kaže Fisher. Ona vjerojatno može vidjeti mnoge načine obavljanja stvari i postati neodlučan. Do spašavanja, analitičkog čovjeka. Isto tako, mogla bi potaknuti više suosjećanja za njega. Fisher je rad s kemijom, izdanak utakmice, da se razvije ovaj kemijski profil utakmicu strategije.

Moderna dan zdrave hrane?