Vrste inkontinencije: nagon, stres, funkcionalan, preljeva, i više

Inkontinenciju / OAB Trendovi

Urinarna inkontinencija – kada slučajno curenje urina – je problem koji pogađa milijune mnogih ljudi u svijetu, a većina njih su žene. Postoji nekoliko različitih tipova, uzroka i tretmana.

Kod ovog tipa, urin curi zbog oslabljenih mišića dna zdjelice i tkiva. To se može dogoditi kada se pritisak na mjehur raste – kao što su kada se vježba, smijati se, kihanje ili kašalj.

Trudnoća i porod može se protežu i oslabiti ženske mišiće dna zdjelice. Druge stvari koje mogu dovesti do stresne inkontinencije su prekomjerna tjelesna težina ili pretilost, uzimanje određenih lijekova, ili u ljudi, koji imaju operaciju prostate.

Ovo se također naziva hiperaktivnog mokraćnog mjehura (OAB). Kod ovog tipa, imate hitnu potrebu da ide u kupaonicu, a ne mogu doći na vrijeme.

Uzroci preosjetljivosti mokraćnog mjehura uključuju

Uvjetima kao što su multipla skleroza, Parkinsonova bolest, dijabetes, moždani udar i može utjecati na živce, što dovodi do inkontinencija hitnosti. Problemi s mjehurom, kao što su infekcije i mjehura kamenje, i određenih lijekova može uzrokovati.

Ako ne možete isprazniti mjehur, možda ćete morati preljevne inkontinencije. To znači da mogu driblati urin.

Uzroci uključuju

Morate se liječiti stanje. Ako vaš mjehur ne mogu prazne, što može dovesti do infekcija i drugih problema.

Mentalni ili fizički problemi poput demencije ili artritis spriječiti uzimajući u kupaonicu u vremenu.

To znači da imate dvije vrste stanja. Mnoge žene imaju i stres i urgentne inkontinencije.

Promjene u načinu života i tretmani mogu pomoći sa simptomima. Vaš liječnik vam može pomoći da se s planom koji je pravo za vas.

Za stresne inkontinencije, tretmani uključuju

Dna zdjelice vježbe. Ako ste imali dijete, šanse su da ste rekli da to Kegelove vježbe. Oni pomažu ojačati dno zdjelice nakon poroda. Oni također pomoći spriječiti stres inkontinencije. Najbolje od svega, možete to učiniti Kegels bilo kada, bilo gdje.